Hordalandsfotball

Laget som skal til topps

  • Odd Løvset
Foto: Klubben

Laget som skal til topps

Vi ankommer Nore Neset tidlig en lørdag formiddag. Aktiviteten er stor på banen. Rundt 30 jenter i 14-15 alderen konkurrer med full energi. De skal vinne for enhver pris. Vi er invitert til Nore Neset/Os J 15 sin lørdagssamling for å få med oss en spennende satsing på jentene i klubben.

Vi møter en energisk Ørjan Sandal som forsøker å holde et våkent øye med alle som konkurrerer. Om litt skal han fortelle jentene at de skal bli Norges beste jentelag, så spenningen er å føle på i hele trenerteamet. Teamet rundt laget som leverte glimrende i årets Norway Cup. Laget tapte finalen med 0-1 dette året, så lederne i klubben har ambisjoner om å la 2019 ble lagets år på Ekebergsletten.

Foto: Odd Løvset

Skyhøye ambisjoner
«Ambisjonene er skyhøye», forteller Sandal. Opplegget har fått arbeidstittel «Veien til toppen», og målsetningene er klare. De skal bli Norges beste og kuleste jentelag. At kvinnefotballen er i vinden for tiden er bare positivt. Nore Neset/Os skal det beste jentelaget. Gruppen rundt laget skal skape den største fotballsatsingen i Norge på det som er et lokalt jentelag.

Sandal har jobbet mye med coaching av spillere opp i gjennom årene og den kunnskapen vil han bruke aktivt inn mot denne gruppen. «Alt skal legges til rette for laget og hver av spillerne», forteller han begeistret. «Hele gruppen skal får spesialtilpasset opplegg både på og utenfor banen», lover han. Dette skjer med at alt blir lagt til rette i forhold til fellestreninger, gruppetreninger, individuelle treninger og egentreninger.

I tillegg til treningen vil trenergruppen også har stort fokus på andre viktige ting som påvirker utviklingen. Det vil være viktige faktorer som kosthold, søvn, hvile, restitusjon, lekser, tilhørighet, trivsel og vennskap. Sandal er klar på at alt må med skal en klare å utvikle gruppen best mulig.

Foto: Odd Løvset

Innimellom praten fra treneren er det lagt inn pauser til jentenes egeninnspilte sanger,  «Det blå toget» og «Fotballformen». De lyder over anlegget i klubbhuset og spente jenter rundt bordet hiver seg på i allsang..

Gir jentene en sjanse
«Disse jentene skal få muligheten til å oppfylle fotballdrømmen», sier Sandal. Han er i spissen for det store trenerteamet rundt laget. Gruppen består av godt over 30 spillere, og dette er spillere med treningsiver og stor vilje, kombinert med gode fotballferdigheter, forteller Sandal.

For teamet er målsettingene er krystallklare. Her skal alt legges til rette og jobben gjøres. Ungdommen utgjør et lag som trener mye og hardt, hvor konsentrasjon og kvalitet er nøkkelord. «Videre er det veldig viktig med vennskap og respekt», sier Sandal. Samhold, opplevelser og lagfølelse skal være kjennemerker hos jentene for framtiden. De skal bli et lag hvor alle er villig å gå i kjelleren for hverandre, for å oppnå de store resultater sammen og skape store opplevelser de husker for resten av livet.

Foto: Klubben

Tydelig spillestil
Jentene er veldig opptatt av å ha en tydelig spillestil, som er både krevende, gøy og effektiv. Det innbefatter et stort ballinnhav med en enorm aggressivitet i spillet. Jentene har veldig fokus på ett/to touch spill langs bakken, hvor hurtige bevegelser med rette vinkler og avstander er nøkkelord. Spillerne blir også oppfordret til å sette fart på egenhånd og drible mye langt framme i banen. Her skal hver og en skal få lov til å blomstre mest mulig.

Sandal fortsetter med at jentene vet også veldig godt at det vil komme motgang og nedturer. alle lag  kommer til å gå på tryne noen ganger. Han følger opp med følgende sitat: «Vi kommer til å stå sammen og hjelpe hverandre i tunge tider. Vi kommer til å stå sammen, helt til vi blir best».

Første delmål
Det første og viktigste delmål er satt til neste sommer. Laget skal vinne Norway Cup og «eie» Ekebergsletta, som han sier. Jentene skal være det laget som får mest oppmerksomhet, og være det laget som alle vil følge med på For å nå disse målene kommer Sandal til å styre et strengt og knallhardt regime, men han lover at smilet, munterheten og spøkene aldri skal sitte langt borte i dette laget.

Foto: Ørjan Sandal

Faktaboks:
Ørjan Sandal
Skrev boken Veien til Suksess i 2011
Ledet Lysekloster fra 7.divisjon til 3.divisjon på fire strake år.
Driver og leder Camp Mallorca i Spania

Denne artikkelen ble først publisert i Magasinet Breddefotball nr.3 2018.

PS! I morgen 24.oktober spiller Nore-Neset/Os finale mot FK Fyllingsdalen KM finale J17 1.divisjon kl. 19.30