Hordalandsfotball

Os jublet for opprykk

  • Odd Løvset
Foto: Odd Løvset

Os kunne juble for opprykket fredag etter at Frøya slo lokalrivalen Lyngbø i duell. Lørdag var laget på besøk på Telavåg. Etter 2-2 sa klubben takk for seg og gjestene vant tilslutt med 5-2. Dermed kunne laget feire for fullt etter opprykket.

Sandviken lurte seg opp på andreplassen med sin 2-1 seier hjemme mot Loddefjord. Laget fra Stemmemyren har imponert i år og blir garantert å regne med kommende sesong. Med 39 plussmål har laget 23 flere plussmål enn Lyngbø. Også de har levert skikkelig bra denne sesongen.

I bunnen er det fortsatt spennende med to kamper igjen. Fem lag kan i teorien ende på nedrykksplassene, så det blir en meget spennende innspurt de kommende to helgene. Valestrand Hjellvik har stått opp fra de døde denne høsten og med sin 3-0 seier er det på 9.plass, som i skrivende stund er sikker plass. Vestsiden-Askøy sikret trolig plassen ved å slå NHH med 3-1 borte. Det var en meget viktig seier for Kenneth Osvaag sine gutter.

Austevoll tok en viktig 2-0 hjemme mot Sund. Det gir laget fortsatt en mulighet til å overleve, men da må de vinne de siste to og resultatene i de andre kampene må gå lagets vei. NHH har Austevoll i duell kommende fredag, så den kampen sender en av klubbene ned. Sesongen avsluttes borte for studentene mot Sandviken.

Gjennstående kamper:
Vestsiden – Askøy: FKF 2 (h) og Austevoll (b)
Valestrand Hjellvik: Lyngbø (b) og (Os)
Telavåg: Loddefjord (b) og Sund (h)
Austevoll: NHH (b) og Vestsiden-Askøy (h)
NHH: Austevoll (h) og Sandviken (h)