Hordalandsfotball

Spenningen lever

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Spenningen i 3.divisjon lever videre i begge sider av tabellen. Sotra gikk på en skikkelig kjedelig blemme hjemme da klubben røk med 1-2 for Brodd. Gjestene fra Stavanger tok sjansene sine, der Sotra sviktet. Dermed måtte laget til Tommy Knarvik se Lysekloster gå forbi på tabellen på bedre målforskjell. Munkene har tre flere plussmål enn Sotra.

Lysekloster klarte heller ikke å utnytte sin sjanse til å stikke i fra. Laget møtte et Øystese i kamphumør. Vertene kriget gjennom samtlige 90 minutter og gjorde det vanskelig for Lysekloster. Gjestene tok ledelsen etter 24 minutter ved Even Vetås, men vertene ga ikke opp. Den tidligere Lyseklosterspilleren Preben Skorpen sørget for poengdeling på overtid i første omgang.

Etter hvilen presset Lysekloster på for vinnermålet, men de skal takke en våken Kjetil Hansen i målet at de slapp fra kampen med ett poeng. Han hadde to kjemperedninger på slutten av oppgjøret. Først kom spiller alene mot han, så vartet han opp med en refleksredning da Øystese fikk stå alene på 5 meter. Mandag spiller FK Fyllingsdalen mot Brann 2. Vinner Hiep Tran sine menn den kampen er laget klar for tabelltoppen.

Neste lørdag er det ny cupfinale i toppen. Da tar Lysekloster imot FK Fyllingsdalen til duell. Sotra har FK Fyllingsdalen hjemme i siste kamp.

Gjennstående kamper:
Lysekloster: FK Fyllingsdalen (h), Stord (b) og Førde (h)
Sotra: Tertnes (h), Øystese (b) og FK Fyllingsdalen (h)
FK Fyllingsdalen: Lysekloster (h), Brodd (h) og Sotra (b)

I bunnen av tabellen ble det klart at Førde rykker ned. Laget tapte 0-1 hjemme mot Fana. Laget presset gjestene voldsomt etter hvilen, men det ville seg ikke for klubben, som for første gang på mange år må ned til den lokale serien i Sogn & Fjordane og 4.divisjon. En viktig seier for Fana som tok steg vekk fra nedrykkskaoset. Stord fortsatte å vise storform og klubben banket Vardeneset med 4-1 hjemme. Dermed gikk de forbi Sogndal 2 som spiller mandag.

Tertnes tok tre viktige poeng hjemme mot Viking 2. De har dermed poeng opp til sikker plass, mens de er to poeng bak Stord. Øystese som klarte poenget mot Lysekloster burde hatt alle tre skulle i bunnkampen. De har fire poeng opp til sikker plass med tre runder igjen.

Gjennstående kamper:
Stord: Brann 2 (b), Lysekloster (h) og Brodd (b)
Sogndal 2: Varegg (b), Brann 2(h), Tertnes (h) og Fana (b)
Tertnes: Sotra (b), Sogndal 2 (b) og Øystese (h)
Øystese: Brodd (b), Sotra (h) og Tertnes (b)

Det bleir dermed en meget spennende innspurt

Se hele tabellen HER