Hordalandsfotball

Odda trekker laget

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Torsdag ble det klart at Odda FK trekker laget sitt fra 4.divisjon. Dermed gikk det varmt i sosiale medier hos oss. Som vi lovet, så tok vi kontakt med kretsen fredag og de snudde seg kjapt rundt etter at nyheten ble kjent. Vi vet at det er sendt ut meldinger til klubber i 5-, 6- og 7.divisjon om de vil flyttes opp en divisjon denne sesongen. Den beskjeden gikk til det høyest rangerte laget som rykket ned i oktober. Dermed ble det en aldri så liten opprykksfest på enkelte klubber fredag.

Grunnen til at Odda FK trakk laget er sammensatt. Laget sliter med seniorspillere og fikk føle dette forrige sesong da de måtte stille med en yngre generasjon. Et enstemmig styre vedtok dermed å trekke laget sitt denne sesongen og starte på nytt i 7.divisjon. Videre hører det også med til historien at det i årene fremover heller ikke er mange nye spillere som tar steget fra aldersbestemt til senior i Odda sitt nedslagsfelt. Dette skyldes lavere barnetall i disse kullene.

Klubben var i 2.divisjon tilbake i 2015, så dette var nok en avgjørelse som satt langt inne for klubben. Vi håper og tror vi snart ser Odda FK tilbake oppover i seriesystemet.

Redaksjonen