Hordalandsfotball

Bergenskameratene vant toppkampen

  • Odd Løvset
Bergenskameratene jubler over nok et mål.

Bergenskameratene – Bønes 6-2 (3-1)

Redaksjonen måtte opp på Myrdal til toppoppgjøret mellom Bergenskamertene og Bønes i 6.dvisjon avdeling 2. Det skulle ikke gå mange sekundene før den første scoringen kom. Remi Andre Mevatne parkerte et stillestående Bønes forsvar og gjorde ingen feil alene med keeper.

Etter 9 minutter roter Bergenskameratenes keeper det til. Han forsøker å skjerme en ball ut, men taper sin duell og Vegar Waage får det enkelt når han setter inn 1-1. Etter knappe halvtimen setter Eivind Raknes inn 2-1 på et skudd fra kanten av 16 meteren. Den tidligere Tertnes goalgetteren Geir Nyheim øker til 3-1 like før hvilen. Igjen er det full fart mot et Bønes forsvar som står på feil fot.

Bergenskameratene går dermed til pause med 3-1 i en omgang de har god kontroll. Bønes fikk trille litt ball bakover, men de kom aldri til de helt store sjansene.

Like etter hvilen trykker Bønes IL på fremover. Klubben før en goal annulert for offside. Like etter går derimot ballen i eget nett. Et hardt innlegg blir slått inn fra høyre. Spissen Nyheim treffer ikke ballen og en uheldig Ragnar Endal har ingen mulighet til å komme seg unna. Det som kunne vært 2-3 blir til 1-4 for Bønes.

Det hele blir avgjort når Geir Nyheim setter inn en retur fra en meter etter en dødball. Med 5-1 kontrollerer laget til Knut-Petter Eliassen kampen. Etter 65 minutter blir en Bønesspiller felt på vei igjennom. Bergenskameratenes kaptein er heldig som ikke får rødt for felling som sistemann. Bønes kaptein Trygve Breen Endal setter straffen sikkert i mål.

Like etter er det straffe motstatt vei, uten at undertegnede skjønte at dommeren kunne dømme i den situasjonen. Uansett, så var Bønes keeper Matz-Andre B. Øenraskt nede og reddet skuddet. Simen Sletten scoret dagens siste mål da han satte inn  6-2 målet.

Foran en rundt 30-40 fremmøtte ble det en klar og solid seier til vertene Bergenskameratene. Med solid fysikk og noen gode enkeltspillere skal motstnderne få mye å bryne seg på utover i sesongen. Bønes har kjappe spillere som liker å trille ballen i laget. Det fikk de ikke til i denne kampen. Vertene er dermed på toppen av tabellen etter kveldens kamp.

Kampfakta:
1-0 1 min  Remi Andre Mevatne (ass Mats Erik Madsen)
1-1 9 min  Vegar Waage
2-1 25 min Eivind Raknes scorer (ass Trond Erik Pedersen)
3-1 44 min Geir Nyheim scorer (ass Oddvar Hjortland)
4-1 55 min Ragnar Endal, selvmål
5-1 57 min Geir Nyheim
5-2 65 min Trygve Bruun Endal, straffe
6-2 77 min Simen Sletten

Bilder på Facebook.