Hordalandsfotball

Radøy/Manger stiller ikke lag

  • Odd Løvset

Det som skulle vært den store folkefesten i Årdal denne lørdagen er avlyst da Radøy/Manger fredag ettermiddag ga beskjed om at klubben ikke stiller lag. Dermed blir klubben trolig nullet ut for resten av sesongen. Misnøyen med denne beskjeden er stor i Årdal som hadde planlagt en storstil åpning av klubbens nye stadion.

Sjekk hva Sogn Avis skriver om saken HER

Konsekvensen er det ikke bare for Årdal som mister inntekter og får folkefesten sin ødelagt, men klubbene Vik og Sotra er de store taperne da Radøy/Manger trekker seg. De mister 6 poeng, mens Voss som tapte mot Radøy/Manger i våres er den store vinneren i bunnen av tabellen.

Ny tabell uten Radøy/Manger
10. Tornado Måløy 17
11. Sotra 16
12. Voss 15
13. Vik 12
14. Radøy/Manger 0

Trener i Årdal raser mot Radøy/Manger klubben og kaller avgjørelsen en skandale av klubben. Hordaland og Sogn&Fjordane fotballkrets har begge vært inne i saken og prøvd å overtale klubben til å stille, men de hadde tilslutt kun 7 spillere. Årdal varsler også at de vil forfølge saken for å få dekket de ekstra utgiftene klubbene har hatt med arragementet.

Les hva klubben skriver på egne sider HER

Vi som har fulgt klubben denne sesongen er nok ikke overrasket over at dette skjedde. Allerede tidlig i juni fikk vi signaler om at målet til klubben var å klare å stå sesongen ut. Det er alltid trist og dumt når klubber trekker seg, og ekstra beklagelig er det uheldige tidspunktet dette skjer på.