Hordalandsfotball

Vadmyra tok alle poengene

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Nest Sotra 2 tok imot Vadmyra på Skålevik i går kveld. En vindfull kveld og man merker at vinteren er i anmarsj. I starten var det ingen av lagene som hadde overtaket, og spillet gikk frem og tilbake. Nest Sotra 2 får første mulighet, men det blir med nesten, men så kommer Vadmyra og overtar spillet.

Etter 10 min kommer 0-1 ved Jonas Rye og Nest Sotra 2 kommer ikke nærmere målet. Vadmyra får heller ikke flere mål i 1.omgang. I 2.omgang er det Nest Sotra  2som starter best, men igjen blir de for unøyaktig. Etterhvert kommer Vadmyra tilbake og på corner får de blåkledde en stor sjanse, utrolig at det ikke blir mål på den muligheten.

Vadmyra fører an og har presset, men det er Nest Sotra 2 som scorer på sjansen de får. Debuntanten på 16 år,  Isak Haugro, setter inn utlikningsmålet og dermed 1-1. Nest Sotra 2 består av unggutter som skal spille senior fotball, men Landro påpeker ovenfor meg at disse guttene ikke skal i A-stallen i år. De har mye igjen før de er på nivået til A-laget. De ha et andrelag når de spiller i Post Nord ligaen.

Spillerne til A-laget får Nest Sotra låne av klubbene rundt seg som Åsane og Brann, og slik blir det en stund fremover også. Ungguttene må matche det nivået som kreves og rykker de opp er det nok enda lengre frem for disse ungguttene å nå A- laget.

Vadmyra kjører kampen nå og kommer til sjanser. Etter vel 80 minutter kommer 1-2 målet ved Mats Skotsund Wedervang. Vadmyra tar 3 viktige poeng i bunnstriden, mens Nest Sotra 2 må ned i 5.divisjon neste år.

Se bilder og intervjuer HER

Tekst og foto: Trond Gausemel