Hordalandsfotball

Forbundstinget 2019

  • Odd Løvset
Foto: Odd Løvset

Det begynner å nærme seg Forbundstinget 2019. Påmeldingsfristen er ikke mange dagene unna og det er viktig at akkurat din klubb melder dere på til årets utgave.

Redaksjonen vet at det kommer til å bli en rekke saker som direkte komme til å påvirke akkurat din klubb. En av sakene som det mobiliseres for er 2.lagene i seriesystemet. Brodd i Rogaland har tatt til orde for å kaste 2.lagene ut av serien. Dette har vært oppe flere ganger, men ikke nådd opp. Vi vet at det er klubber i flere regioner som også jobber aktivt i kulissene for at dette skal gå igjennom. Det er også lansert et kompromiss at 2.lagene skal ut av ordinær serie på nivåene Eliteserie – 3.divisjon herrer. De kan derimot få fortsette i kretsseriene som et kompromiss.

Videre er det snakk om å legge om seriestrukturen på nytt. En av grunnene til dette er at mange er frustrert over den høye nedrykksprosenten i 3.divisjon for menn. De ønsker å reduserer denne fra fire til tre lag. Det vil i såfall ramme 4.divisjon rundt om i landet. Et av forslagene er å redusere antall avdelingene i Norge fra 24 til 18 kretsserier. For Hordaland betyr det at noen lag vil komme i en reisegruppe f.eks til Sogn & Fjordane for å spille. Et annet forslagt er å beholde samme antall avdelinger, men at det blir kvalifisering og ikke direkte opprykk. Totalt vil 18 av 24 vinnere rykke opp. Det vil uansett virke inn på den lokale 4.divisjon. Klarer ikke lag fra 4.divisjon opprykk og mange kommer ned, så vil nedrykksprosenten i den kretsen kunne bli veldig høy.

Vi oppfordrer alle klubbene til å sørge for at deres idrettslag er påmeldt til dette forbundstinget 2019. Det er en viktig arena for fotballen og det er her rammene for lokalfotballen og de mer nasjonale seriene blir satt. Derfor bør din klubb stille.

Se innkalling med mer HER