Hordalandsfotball

Lysekloster tap

  • Odd Løvset
Foto: Odd Løvset

Det ble en høydramatisk kamp på Lysekloster lørdag da vertene hadde FK Fyllingsdalen som gjester. Hjemmelaget fløy ut fra start og tok ledelsen 2-0 ganske tidlig i kampen. Karol Zielinski scoret to ganger for vertene og smellen fra forrige helg mot Vestfossen så ut til å være glemt.

Etter pause kom FK Fyllingsdalen best i gang. Laget presset på, men det var munkene som scoret først. Walczak stanget inn en corner etter 51 minutter. Dermed 3-0 til hjemmelaget. Etter dette begynte det å gå i svart for laget. Først satte Erik Huseklepp inn en herlig scoring på et flott utført frispark. Så ble det kaos. Målscorer Walczak mister litt hodet og klarer egenhendig å få seg selv utvist. Han klarer ikke stoppe å sende kommentarer til dommeren. Dermed rødt. Grunnen til frustrasjonen var et straffespark som FKF fikk tildelt til store protester fra vertene. Henrik Nyland er derimot kald og etter med noen minutters venting reduserer han til 2-3. Noen minutter etter kommer dagens straffespark nummer to. Nyland er igjen sikker og det står 3-3. Kampen så ut til å gå mot poengdeling, men FKF og Nyland ville det annerledes. De vinner en viktig duell i feltet på corner og Nyland pirker in 4-3 scoringen. Dermed vinner laget fra Dalen. Seieren fører Hiep Trans menn forbi vertene på tabellen og de er nå seks poeng bak Vard-Haugesund. Disse to lagene møtes allerede neste lørdag i Haugesund.

Fredag var Fana på vinnersporet igjen med sin 6-0 seier mot Bergen Nord. Dermed begynner det å vanskelig for Salhus klubben å stå i divisjonen. Fana er nummer fem. Os klarte ikke å tå imot Djerv 1919 denne helgen. Laget røk med 1-3 i Haugesund. Marius Mikkelsen scoret for de gule og svarte. I den siste kampen med lag fra Hordaland, så røk Stord med 1-4 mot serielederen Vard-Haugesund. Simen Grov nettet for Stord.