Hordalandsfotball

Mathopen tapte terreng

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Mathopen tapte terreng i toppen

Mathopen har levert en god sesong i 5.divisjon, men tapte viktige poeng mot Fana 2.

Tekst: Henrik Sunde

Rekruttene til Fana var det førende laget fra start, og etter 20 minutter var de nærme ledelse. Espen Sæthre Jakobsen med innlegg fra venstre, ballen endte opp hos Alexander Skadal Kyrkjeeide, han burde satt hjemmelaget i føringen.  Fredrik Fosse-Iversen var heller ikke langt unna, men hans avslutning fra rundt 20 meter gikk like utenfor.

Selv om Fana 2 styrte var det de grønnkledde som var nærmeste skåring, da Kristian Vindheim Rivedal klinket ballen i stolpen. Skåringen kom omsider for Fana 2 da Espen Sæthre Jakobsen la en perfekt corner på foten til Alexander Skadal Kyrkjeeide som bredsidet ballen i noten. 1-0 Fana 2.

Mathopen burde utlignet like før pause, men Fana 2 fikk avverget på sterk, etter en heading fra hjørnespark, dermed gikk Fana 2 til pause med 1-0.

Rask utligning
Mathopen gikk rett i angrep etter pause. Kristoffer Larsen spilte Kristian Vindheim Rivedal vakkert igjennom, han gjorde ingen feil og utlignet på Nesttun.

Skåringen til Mathopen burde gitt blod på tann, men det var Fana 2 styrte det meste etter utligningen. De hadde feler feite sjanser og kunne ledet med både to og tre.

Ti minutter før slutt fikk de endelig skåringen sin. Fra 20 meter satt Even Johan Smørdal ballen kontrollert i nettmaskene. Mathopen var aldri i nærheten av å utligne og Fana 2 vant fortjent 2-1 i kulden på Nesttun.