Hordalandsfotball

Årets lag i Toppserien

  • Odd Løvset

ÅRETS LAG I TOPPSERIEN

Hordalandsfotball, Kvinneidrett.no, Oslofotballen og Støtt Norsk Kvinnefotballen har gått sammen for å lage årets lag i Toppserien. Vi har valgt og ikke ta med de som har spilt en halv sesong. De som dro eller kom i løpet av sommeren er dermed utelukket.

Det har vært lange diskusjoner om for og mot hos mange spillere og flere ganger har spillere gått ut og inn av laget frem til mandag. Da var vi alle enige.

Problemet med årets lag er at det finnes mange gode kandidater til hver plass og selvfølgelig vil det være mange uenige når «sin spiller» ikke blir tatt med.

Vi har sett på det og prestere gjennom hele sesongen og ikke bare i starten og slutten. Noen kan ha prestert godt på slutten og ikke vært helt der oppe i starten av sesongen og motsatt. Noen lever nok på fjorårssesongen og har et godt navn, mens andre går litt under radaren.

Sammen har vi sett mange kamper i år og har god erfaring fra Toppserien.

Cecilie Fiskerstrand – (LSK Kvinner)
Cecilie har vært stabilt god og en matchvinner i flere kamper i årets Toppserie. Cecilie er landslagskeeper og hun utvikler seg videre hvert år og har blitt en meget god og rutinert keeper. Hun har bidratt med sitt gode spill til at LSK vant nok et gull. Blant annet viser hun mot Avaldsnes med sin klasseredning mot Oliveira hvor viktig hun er. Hun er meget god i feltet og reaksjonssterk. Cecilie er en solid sisteskanse. Det er spennende i disse dager hvor «alle» drar fra Norge, hvor lenge hun blir i LSK. Cecilie har mange gode kvaliteter som har ført henne til hvor hun er i dag.

Foto: Nicholas Noreng

Ingrid Ryland(Sandviken)
På høyrebacken finner vi Sandvikens Ingrid Ryland som ble signert foran årets sesong etter et år i Djurgården. Den tidligere Liverpool-spilleren har denne sesongen levert flere gode prestasjoner på de 19 kampene hun har spilt. I tillegg til at hun har spilt bra mistet Sandviken et par viktige spillere i sommeren, men klubben håndterte spillersalgene godt, og Ryland har vokst fram som en av de spillerne som har hatt mye å si både offensivt og defensivt på høyre siden.

Foto: Nicholas Noreng

Mali Næss(Trondheims-Ørn)
25 år gamle Mali Næss har denne sesongen vært en av ligaens mest jevne spillere. Trondheims-Ørn har vært veldig solide defensivt med kun 22 baklengsmål. Det er mindre enn hva sølv-laget Vålerenga til slutt endte med. Kaptein Næss har stått for flere sterke prestasjoner denne sesongen.Spesielt kampen mot Kolbotn var Næss imponerende da stoppermakker Ina Vårhus ble utvist etter 24 minutter og Trondheims-Ørn lå under 1-0. Næss strammet opp forsvaret og Trondheims-Ørn snudde kampen til slutt unna og vant 2-1.

Totalt denne sesongen har Næss spilt 22 kamper av 22 mulige. I tillegg har hun holdt nullen syv ganger for et lag som var lenge i nedrykkskampen.

Tuva Hansen – (Klepp)
Klepps forsvarsklippe tar steg år for år. I år har hun styrt det defensive hos Klepp på en glimrende måte og er mye av grunnen til at laget har vært så solide bakover. Hun fikk kapteinsbindet i ung alder for to år siden og har virkelig vokst i rollen etter at hun gikk fra back til midtstopper. I år kjempet de helt inn til siste spark på ballen, men måtte nøye seg med bronsen etter fjorårets sølv.

Blant annet har hun ledet laget sitt til seier borte mot seriemester, LSK for andre året på rad. Noe ingen andre klubber har klart i nyere tid. Hun har bra fart og er god i duellspillet, i tillegg til 1 mot 1 defensivt. En av Toppserien beste stoppere i 2019 og har fortsatt fremtiden foran seg.

Ingrid Moe Wold – (LSK Kvinner)
Ingrid Moe Wold er lagspiller med stor L og en klippe hos LSK.  Hun er en dyktig motivator og kaptein for Norges beste lag. Hun er den eneste spilleren på LSK som er igjen fra tiden de vant sitt første gull. Ingrid går alltid all in og bidrar til det gode miljøet i LSK.

Ingrid spiller på det norske landslaget og har hatt en meget god sesong. Ingrid er spilleren du alltid kan regne med og har trygghet og rutine mange vil misunne. Med klokskap og gode lederegenskaper har hun ledet LSK fra suksess til suksess. Ingrid oser av trygghet og er en spiller med gode kvaliteter.

At Ingrid fortsatt spiller i Norge er egentlig ganske utrolig. Dette er en spiller hvert lag skulle ønske de hadde i laget.  Dette er en av våre favorittspillere og med god grunn!

Foto: Nicholas Noreng

Camilla Linberg – (Lyn)
Camilla Linberg er en av Toppserien mest spennende spillere som virkelig kan gjøre de store tingene. Camilla har et ekstremt nivå inne og har vist i årets sesong utsøkt teknikk som man lar seg begeistre av. Hun har også assistert mange av Lillegårds mål for Lyn i år.  Hun har bidratt til flere seire, blant annet mot Vålerenga på Intility Arena der hun løper fra alt og alle og sender Runa Lillegård alene med keeper. Hun er en uredd spiller som ikke lar seg påvirke uansett hvem man møter.  Hjemme mot Vålerenga ble hun kåret til banens beste og noen timer senere fortjent tatt ut til U23-landslagssamling.

Etter sommeren i fjor har Camilla fått en fin utvikling og i år har vi sett en stabil og meget god Camilla. Hun har også begynt å score flere mål. Camilla har dominert mot de beste lagene i Toppserien og fortsetter denne utviklingen vi har sett i år får vi en meget spennende tid i møte. Linberg har blitt god i det defensive arbeidet, og er i ferd med å bli en komplett spiller. Hun har grunnlaget til å bli en av de virkelig store.

Lisa Naalsund – (Sandviken)
Sandvikens midtbanejuvel ble hentet foran årets sesong fra naborivalen Arna/Bjørnar. Hun var veldig viktig for Arna i fjor da klubben overraskende fikk 3.plass og bronse. Denne sesongen har det ikke blitt noen medalje for 24-åringen, til tross for å ha produsert samme antallet mål som i fjor. Naalsunds viktigste egenskap er derimot ikke å score mål. Hun har denne sesongen vært enormt viktig for årets toppscorer Kennya Cordner med flere viktige pasninger som har startet angrepene.

Foto: Nicholas Noreng

Julie Blakstad – (Fart)
Er en spiller vi kommer til og se mye til fremover. Hvis ikke dette blir en av de store nye skjønner vi ingenting. Før Julie kom til Fart så var allerede navnet på mange sine lepper. Julie har fått en fin utvikling hos Fart og har i år hospitert hos LSK. Julie har vært banens gigant flere ganger i år og mot LSK borte i LSK-hallen var hun klart banens beste.

Hun er i likhet med Linberg uredd og kan dominere kamper uansett motstander. Julie vil komme på det norske landslaget, det er det liten tvil om. Hun jobber utrettelig og har sjelden en «dårlig» dag på jobb. Når hun kom til Fart scoret hun i hver kamp og vi så fort at dette ville bli noe stort.  Julie har bra tempo og en teknikk som mange kan misunne, svært dedikert og hyggelig spiller.

Foto: Nicholas Noreng

Ajara Nchout Njoya – (Vålerenga)
Njoya kan skape mye på egenhånd og står for flere av Toppseriens vakreste scoringer denne sesongen. Hun er ekstremt god fremover i banen og få kan matche henne foran mål.

Med ekstremferdigheter på det tekniske og med en herlig avslutningsfot har hun flere ganger avgjort kamper for Vålerenga. Blir hun bedre i det defensive arbeidet vil hun kunne bli en komplett spiss, men kan til tider jukse litt defensivt. Uansett er dette er en spiller alle lag skulle ønsket å ha i laget.

Foto: Trond Gausemel

Kennya Cordner – (Sandviken)
Årets toppscorer i Toppserien får en plass på årets lag. Den 31 år gamle spydspissen har hatt flest skuddforsøk i Toppserien denne sesongen. Det har resultert i 17 mål på 22 kamper for å vise det. Den trinidadiske spilleren har spilt sammen med Maria Brochmann på topp i år, og Brochmann selv kan vise til 14 mål. Det betyr at spisspartnerne har scoret 31 av Sandvikens 43 mål denne sesongen. Cordner har gjennom sesongen vist seg farlig som en bakromsspiss som har gitt alle lag som har ligget høyt på Stemmemyren problemer.

Foto: Trond Gausemel

Natasha Dowie – (Vålerenga)
Dowie har vært en av Toppseriens absolutt beste spisser i år. Hun vet hvor målet står og har vært en meget viktig brikke i Vålerengas sølvmedalje. Spesielt inne i motstanderens 16-meter er hun ekstremt farlig og har meget gode avslutningsferdigheter både med bena og med hodet. Samtidig har hun en vanvittig arbeidskraft og mentalitet.

Hun jobber beinhardt i det defensive spillet og hjelper bra til i det første forsvarsleddet. Hun har vært en av Toppseriens mest komplette spisser denne sesongen.

Foto: Odd Løvset