Hordalandsfotball

Et nytt herlig år

  • Odd Løvset
Foto: Ann-Kristin Røsbø

Et nytt herlig år i lokalfotballen er tilbakelagt

2019 har vært et spennende og artig fotballår for redaksjonen. Kort oppsummert, et herlig lokalfotballår. Vi har fått gleden av å være med på utrolig mye rundt i fylket og utenfor fylkets grenser, noe som gjør at redaksjonen går inn i 2020 klare til å dele alt det fantastiske som foregår rundt om i klubbene. Redaksjonen har levert bilder fra over 420 kamper denne sesongen og rundt 50 arrangementer dette fotballåret. Dette betyr at vi har levert i snitt over et arrangement/kamp hver dag gjennom året 2019. Det er et arbeid vi er stolte av å ha klart.

I tillegg har vår utsendte medarbeider, Trond Gausemel, levert i overkant av 440 intervjuer denne sesongen. I løpet av 2019 har han dekket alt fra Toppserien, eliteserien via flotte arrangement som «jenter ut av passningsskyggen» til lavere divisjoner. Vi har også gitt dere en lokalfotballpodkast. Sammen med Tony Ågotnes har redaksjonen gjennomført 18 podkaster med lokale gjester gjennom sesongen. Det er noe vi planlegger å fortsette med gjennom året 2020 også. (Du finner podkastene på:  https://hordalandsfotball.podbean.com/ eller søker den opp på Itunes eller Spotify. Søk etter Hordalandsfotball)

Hordalandsfotball vokser videre i takt med aktiviteten på siden. Da vi skrev oppsummeringen for 2018 på denne tiden i fjor, så lå vi like under 9000 følgere på siden. I skrivende stund er vi nå oppe i nesten 10.700 følgere. Vi har ambisjoner om å vokse videre, så inviter dine fotballvenner til å like siden vår! Det vil være et verdifullt bidrag til det arbeidet vi holder på med. I tillegg er vi veldig takknemlig for hvordan vår målservice har utviklet seg. Det siste året har vi fortsatt hatt vekst på målservicen og vi er nå rundt 6800 som følger denne tjenesten. Det opp fra 5700 i fjor. Vi når ikke 96% aktivitet på brukerne dette året, men vi er ikke langt unna, noe som forklarer hvorfor denne tjenesten har blitt en suksess. En stor takk til alle dere som har brukt av tiden deres på å oppdatere alle oss andre fotballinteresserte med resultatet og hva som skjer i akkurat den kampen du er på. Det samme gjelder de som har meldt spam på siden. Det har vært et mindre problem denne sesongen, noe vi håper og tror fortsetter inn i 2020. Husk å ikke gi tilgang til noen dere er i tvil om.

Gjennom 2019 har redaksjonen også arrangert  OBOS Vinterserie sammen med NFF Hordaland. 60 lag deltok og vi syntes det er flott at vinterserien lever i beste velgående. Nå er det kun en liten måned til OBOS Vinterserie 2020 sparkes i gang. Vi kan melde om rekordpåmelding på damesiden. Det gleder. I tillegg har vi hatt to flotte arrangement sammen med BA. Vi hadde en Kick-off foran sesongen 2019, og ikke minst lokalfotballgallaen i november. Da var også Scandic Bergen City med på laget. En flott helaften med et fantastisk oppmøte. Vi er klare for å gjenta suksesskveldene også i 2020. I tillegg jobber vi med å se på om arrangement skal utvides.

Vi ser også at det er mange av dere som deler våre bilder. Det er kjekt at bildene vi tar er av interesse og dere deler dem med venner og kjente. Uheldigvis er det litt for mange som deler bildene uten å oppgi fotograf eller Hordalandsfotball. For oss er det viktig at de som deler i det minste gjør det. Vi investerer mye tid og penger på å gjøre bildene så bra som mulig, så derfor ber vi dere alle om å oppgi hvor bildene kommer fra. Vår policy har så langt vært at spillerne kan bruke bildene privat eller på egen hjemmeside mot at de oppgir fotograf og Hordalandsfotball. Bildene kan ikke brukes kommersielt mot egne sponsorer eller i andre forbindelser uten samtykke. Ta kontakt med oss om du/dere lurer på noe.

Neste år har vi noen nyheter på gang til dere. Vi kommer til å dekke litt flere bortekamper med lag fra Hordaland i aksjon i Oslo- og Trondheimsområdet. I tillegg har vi inngått et samarbeid med Kvinneidrett.no om å starte opp et helt nytt magasin. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette samarbeidet like over nyttår. I tillegg fikk vi i november et fantastisk flott innspill som vi jobber sammen med NFF Hordaland om. Dette kan bli en meget spennende nyvinning. På vår målservice side kommer vi i løpet av neste uke til å gi dere muligheten til å komme med innspill til hva dere ønsker gjennom 2020. Vi jobber stort sett frivillig med dette, så vi kan ikke rekke alt, men vi håper og tror vi kan få i gang noe av det som kommer frem gjennom undersøkelsen. Ellers er det alltid fritt frem for å sende redaksjonen en e-post på odd@hordalandsfotball.no

I tillegg vil vi takke våre trofaste støttespillere i Åsane Byggmesterforretning, Bergen Sportsreiser og Torshov Sport. Uten deres støtte ville det vært vanskeligere å levere slik vi har gjort dette året.

Vi vil takke hele fotballfamilien i Hordaland for samarbeidet, de hyggelige orden, all hjelpen og gleden dere har gitt oss gjennom sesongen 2019. Med det ønsker redaksjonen dere alle et godt nytt fotballår i 2020!

Redaksjonen i Hordalandsfotball