Hordalandsfotball

Dette rare, underlige og slitsomme året er omme

  • Odd Løvset
Foto: Odd Løvset

Dette rare, underlige og slitsomme året er omme

2020 har vært et merkelig år for de aller fleste av oss. Vi hadde store forhåpninger til året da vi gikk inn i det herrens år 2020, men midt i mars var det slutt på de fleste av disse forhåpningene. Kun fire lag på herresiden og tre på kvinnesiden kom i gang med sesongen dette året. Enkelte kom aldri i gang med å få trent. Året som skulle flytte markøren noen knepp videre for redaksjonen og den store fotballfamilien i Hordaland ble satt på vent. Redaksjonen har likevel vært privilegert nok til å få med seg det meste som har gått av kamper i vårt fylke. Vi fikk med oss like under 200 kamper denne sesongen fra treningskamper, vinterserie og seriespill. I tillegg har vi vært på rundt 50 arrangementer og treninger gjennom sesongen. Vi har forsøkt å gjøre vårt slik at dere får sett og opplevd det fåtallet av kamper som gikk.

I tillegg har vår utsendte medarbeider, Trond Gausemel, har trofast levert en rekke intervjuer denne sesongen med mange av våre lokale fotballpersonligheter. Restriksjoner har derimot hindret hans arbeid med å få tak i intervjuobjektene sine dette året, men også her kommer vi sterkere tilbake i 2021. Redaksjonen har også vært med i kvartetten som har gitt ut magasinet Stang Inn. Det er det første norske magasinet dedikert til norsk kvinnefotball. Hele 10 utgaver har kommet ut denne sesongen, hver av disse på 68 sider med mye spennende informasjon om hva som skjer på kvinnesiden i norsk fotball. Det er et arbeid som også vil fortsette inn i 2021. Aktiviteter vi ikke klarte å få på beina dette året var vår podkast. Den er planlagt tilbake kommende mars om verden begynner å se normal ut igjen.

Hordalandsfotball vokser videre i takt med aktiviteten på siden. Da vi skrev oppsummeringen for 2019 på denne tiden i fjor, så lå vi like under 10.700 følgere på siden. I skrivende stund er vi nå oppe i nesten 11.650 følgere. Vi har ambisjoner om å vokse videre, så inviter dine fotballvenner til å like siden vår! Det vil være et verdifullt bidrag til det arbeidet vi holder på med. I tillegg er vi veldig takknemlig for hvordan vår målservice har utviklet seg, selv om denne servicen har vært preget av mangel av kamper dette kalenderåret. Det siste året har vi fortsatt hatt vekst på målservicen og vi er nå rett over 7000 som følger denne tjenesten. Det opp noen hundre fra i fjor. Vi håper og tror vi klarer å få tilbake breddefotballen, selve navet i fotballfamilien i 2021. Da tror vi igjen på at målservicen vil være et førstevalg hos mange som er på jakt etter resultater på de ulike kampene i kretsen.

Gjennom 2020 har redaksjonen også arrangert  OBOS Vinterserie sammen med NFF Hordaland. Rundt 60 lag deltok, men som alle vet ble denne avkortet da samfunnet ble stengt ned i begynnelsen av mars. Nå er det kun en liten måned til OBOS Vinterserie 2021 skulles vært sparket i gang. Det kommer neppe til å bli oppstart i slutten av januar slik vi har håpet på, men ingenting er endelig besluttet enda. Vi har satt en frist til andre uken av januar med å kunne få dette til. I tillegg skulle vi hatt to flotte arrangement sammen med BA. Vi håper vi klarer å til en kick-off sending foran sesongen 2021. Datoen for den er satt til torsdag 11.mars. I tillegg håper vi på å få tilbake lokalfotballgallaen i november.

Vi ser også at det er mange av dere som deler våre bilder. Det er kjekt at bildene vi tar er av interesse og dere deler dem med venner og kjente. Uheldigvis er det litt for mange som deler bildene uten å oppgi fotograf eller Hordalandsfotball. For oss er det viktig at de som deler i det minste gjør det. Vi investerer mye tid og penger på å gjøre bildene så bra som mulig, så derfor ber vi dere alle om å oppgi hvor bildene kommer fra. Vår policy har så langt vært at spillerne kan bruke bildene privat eller på egen hjemmeside mot at de oppgir fotograf og Hordalandsfotball. Her vil det komme en ny policy fra 2021. Redaksjonen kommer til å ta kontakt direkte med klubbene fra januar 2021..

Neste år kommer til å dekke noen bortekamper med lag fra Hordaland i aksjon i Oslo- og Trondheimsområdet. Hovedprioriteringen vår kommer likevel dette året til å være på lokalfotballen i Hordaland og bredden. Breddefotballen er grunnen til at vi startet opp og vi gleder oss til å se de gode lokalderbyene igjen, om det er i Dale, Tyssedal, Stord eller i Bergen.

Har du/dere noen ønsker dere vil at vi skal se på inn mot sesongen 2021, så ber vi dere ta kontakt med oss i redaksjonen. Vi jobber stort sett frivillig med dette, men er ønsket der, så strekker vi oss så langt som det er mulig. Ellers er det alltid fritt frem for å sende redaksjonen en e-post på odd@hordalandsfotball.no

I tillegg vil vi takke våre trofaste støttespillere i Åsane Byggmesterforretning og Bergen Sportsreiser. Uten deres støtte ville det vært vanskeligere å levere slik vi har gjort dette året.

Vi vil takke hele fotballfamilien i Hordaland for samarbeidet, de hyggelige orden, all hjelpen og gleden dere har gitt oss gjennom sesongen 2020. Med det ønsker redaksjonen dere alle et godt nytt fotballår i 2021!

Redaksjonen i Hordalandsfotball