Hordalandsfotball

En eventyrlig uke for Åsane

  • Odd Løvset
Foto: Ann-Kristin Røsbø

For Åsane har det vært en fantastisk uke. Forrige torsdag sikret laget seg plass i playoffen og en mulig sjanse til å spille om plassen i Eliteserien allerede i 2021. Søndag tok laget med seg to priser hjem fra Sogndal. Trener Morten Røssland ble kåret til årets trener, mens spissen Henrik Udahl vant prisen for årets gjennombrudd i 2020 sesongen. Han ble i tillegg årets toppscorer i OBOS-ligaen med sine 19 mål.

Foto: Ann-Kristin Røsbø

For å krydre den allerede gode uken fortsette klubben å hente hjem priser i forbindelse med kvalifiseringskampen mot Raufoss. Åsane ble kåret til årets lag av OBOS. I begrunnelsen til kåringen skriver OBOS på sine hjemmesider:
– En toppfotballklubb består av mer enn det sportslige apparatet, og utmerkelsen Årets klubb handler om hvordan klubbene gjør det «utenfor banen». Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supporterne, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS. (Se hele saken HER) . Prisen ble delt ut av Kjetil Solevåg Pedersen hos OBOS.
Ellers ble klubbens nye rekordholder i antall A-kamper hedret før kampen. Ueland slo den forrige rekorden da han spilte sin 264 kamp for oransjetrøyene.

Foto: Ann-Kristin Røsbø

Redaksjonen kan ikke annet enn å gratulere og la seg imponere av det Åsane har fått til i år både på og utenfor banen i 2020. Sesongen er enda ikke slutt, så lørdag kan det fort komme flere oppturer for klubben da de spiller mot Ranheim i Trondheim. Vi har fotograf på plass på den kampen.