Hordalandsfotball

Kjekt å være tilbake i manesjen

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel
Foto: Trond Gausemel


Kjekt å være tilbake i manesjen

Det er ordene til Tommy Knarvik når jeg spør han om hva han føler etter at han denne uken signerte en 3 års kontrakt med Øygarden FK fra 2021. 

Tekst: Trond Gausemel

Dette skjedde tirsdag 8.desember. Da ble det bestemt at han skulle ta over jobben etter Mons Ivar Mjelde.  Alt startet i år med Bryant Lazaro.  Resultatene ble ikke slik som både han eller klubben ønsket seg. Da kom Mons Ivar Mjelde inn på slutten av sesongen og prøvde å få laget på rett kjøl, men han klarte ikke det på så kort tid. Etter tapet  mot KFUM Oslo mandag, så ble det klart at Øygarden skal spille i 2.divisjon i 2021.

Knarvik måtte gå fra naborivalen Sotra for en sesong siden og nå skal han stå på motsatt side i lokalderbyet og lede laget fra Ågotnes. Knarvik kommer til over nyåret med å hive seg rundt med å få bygget opp et lag igjen ute på Øygarden.

Han har nye tanker og ambisjoner som han vil prøve ut I klubben og laget neste år. Den første jobben er å finne de rette spillerne. Han bruker gjerne lokale spillere om de passer inn og ønsker å være med på denne reisen, men han tror også at han må se om en kan hente litt andre spillere litt lenger unna. Det viktige er at alt skal harmonere i gruppen og spillestil.  Knarvik presiserer likevel at han er opptatt av  å bygge en ny identitet med en  lokal tilhørighet.

Tiden etter Sotra
Redaksjonen ville vite hva han har gjort i perioden etter Sotra. Hansier han at har jobbet med et akademi for unge talenter og han har sett mye fotball fra tribunen. Dermed vet hva som venter han og  klubben neste år.

– Det er ikke å stikke under stol at interessen har vært litt laber her ute på øya til laget I år når resultatene uteblir, sier Knarvik. Det ønsker han å gjøre noe med. – Det hele er sammensatt, sier han jeg vil at klubb og publikum igjen skal finne tilbake til sin tilhørighet , slik at interessen rundt laget vokser  og klubben har en fremtid. Han mener en må ha troen på seg selv og det en skal gjøre I rundt laget og klubben. Det er jeg villig til å jobbe for fremover, sier han.

Det er ikke bare løst snakk og gode spillere, men en helhetlig pakke.  Skal en få klubben og laget på rett spor igjen, så må alle dra lasset i samme retning,  sier Knarvik.

På spørsmålet om hva han tenker om Mjelde som overtok etter Lazaro, så sier han at det var synd at han ikke kom inn før. For det er vanskelig å gjøre noe på så kort tid. Videre forteller han at han har et godt forhold til Mons Ivar Mjelde. De har snakket mye sammen, og han god lærdom ut av de gode samtalene med han. Han valgte å skrive en 3 års kontrakt med klubben for å bygge laget over tid. De gir klubben og laget til å få til en kontinuitet.

 

Lokalderby
På spørsmålet om hva han tenker om å spille mot sin gamle klubb Sotra neste år svarer Knarvik følgende:
–  Jeg registrer det og tror det blir kjekt med lokalderby mellom klubbene neste år.

På  spørsmålet om hvem han skal ha med I trenerteamet, så sier han at broren Kjetil Roar Knarvik skal være med. I tillegg kommer klubben nok til å bruke noen av de som allerede er i og rundt laget, men alt er ikke avklart enda.

Fremtiden
Fremtiden ser han positivt på. Han skal bruke vinteren på å prøve ut spillere og sette opp et slagkraftig lag inn mot sesongen 2021.  Han sier at han håper at grunnlaget skal være klart før midten av januar. Da kan de starte å trene seg opp mot den kommende sesongen. Likevel tar han og laget  selvfølgelig høyde for at kanta litt mer tid siden dette er lang prosses og alt skal stemme.

Han avslutter med at han gleder seg til å  trene og spille kamper med laget.  Samt være tilbake I manesjen.