Hordalandsfotball

Thea Bjelde – klar for ny sesong

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Thea Bjelde – klar for ny sesong  i Arna Bjørnar

Tekst: Trond Gausemel

Tirsdag formiddag var redaksjonen på plass i Vestlandshallen for å følge treningen til toppserielaget Arna Bjørnar. Klubben havnet i fjor på 8.plass i serien. I år er det et ungt lag som blir stammet rundt de mer rutinerte spillerne som kommer fra utlandet.

De har i løpet av jul og nyttår mistet noen sentrale spillere som har valgt å gi seg. I tillegg har ikke fjorårets kaptein Helene Gloppen enda signert ny kontrakt. Rikke Nygard gikk i fjor til Vålerenga, så nå blir det å bygge laget rundt de unge jentene som er igjen i klubben. I tillegg vil de nysignerte fra utlandet komme inn i troppen når karantenetiden er over.

Foto: Trond Gausemel

Ung treningsgruppe
På tirsdagstreningen var det rundt ti unge damer som var godt i gang med treningen da redaksjonen ankom Vestlandshallen. Vårt intervjuobjekt, Thea Bjelde, blir 21 år og kommer fra Sogndal. Hun har likevel rukket å spille et halvt år i Kaupanger før hun for 5 år siden kom som 16-åring til Arna Bjørnar. Ved siden av fotballen studerer hun pedagogikk.

Når jeg stiller spørsmålet: «Hvorfor Arna Bjørnar?»,  svarer hun at de hun ønsket å bli bedre fotballspiller. Hun hadde hørt at Arna Bjørnar var veldig god på spillerutvikling og satset på unge spillere. Hun var med laget på Dana Cup og kjente Elise Stenevik som da spilte i klubben. Hun spiller nå i Sverige. Thea ville prøve noe nytt og utvikle seg som spiller i Arna Bjørnar, noe vi virkelig kan si hun har gjort disse årene.

Foto: Trond Gausemel

Styrker
Videre spør jeg om hvordan Thea hun opplever seg selv på banen. Hun svarer at hun er en hardtarbeidene spiller som er duellsterk. Hun sier videre at føler hun har et godt overblikk og er en spiller som liker å utforske det offensive spillet.

Bjelde oppsummerer sesongen 2020 slik: «Det ble en del nye spillere og forholde seg til, og kampene kom tett i tillegg til trening og restitusjon.» På banen gjorde klubben det bra, men de var ikke helt fornøyd med siste tredjedel av angrepet i kampene. Klubben manglet mye på uttelling i form av mål på sjansene sine.

Mer ansvar
Nå er Thea Bjelde klar for å ta mer ansvar etter 5 år klubben. I en alder av 21 årer hun en av de eldste og mest erfarne spilleren i klubben. Korona føler hun ikke hun har blitt preget så mye av. Hun bor med Meryll Abrahamsen og kjæresten hennes, og føler seg heldig at hun får lov til å spille fotball i disse tider hvor de fleste andre ikke får lov. Hun får lov å være med de andre spillerne i laget, men savner selvsagt familien hjemme i Sogndal.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Landslaget
Du ble tatt ut på A-landslaget i oktober. Hvordan var det?
«Hvor skal jeg begynne?», sier Thea. «Det var spennende og lærerikt og skikkelig kvalitet på trening», fortsetter hun. Hun føler ser stolt når hun får bære flagget på brystet. Selv om hun har vært på ungdomslaget tidligere, så  blir det likevel annerledes å spillet på A-landslaget med de «store».  «Det var et høyere nivå», legger hun til.  «Det har vært et høydepunkt», sier hun.

Fikk pris
Thea ble «tatt på sengen» da hun fikk stipend av Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane pålydende 50 000 kr i fjor. På spørsmål om hvordan det var svarte hun: «Å gud! hvor skal jeg begynne?. Det er kjekt å bli satt pris i Sogndal og hjembygden». Blir enklere å «redde» økonomien nå fremover, så nå blir det å satse videre på karrieren.

Hun skryter av Arna Bjørnar som satser så bra på unge spillere. Selv hun gikk hun på Tertnes videregående først, så samarbeidet den videregående skolen godt med Arna Bjørnar. Det gjorde at klubben tok de med videre, ga de tilbud og satse på de videre.

Tanker om 2021 sesongen
Til slutt ville jeg høre hva Thea tenkte om ny sesong og forventninger og eventuelle mål for sesongen for klubben seg selv.

– Vi får nye spillere inn i år og det blir spennende. Jeg håper vi blir bedre enn i fjor og kommer litt høyere opp tabellen. Selv ønsker jeg å sette inn flere mål og komme til flere sjanser å score.

Hun liker spillegruppen og blandingen av både unge og litt eldre spillere. Det tror hun kommer til å gi resultater. Selv vil hun gi alt for klubben og laget den kommende sesongen.

Foto: Trond Gausemel