Hordalandsfotball

Vil ta gull med Sandviken!!

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Ingrid Marie Spord vil ta gull med Sandviken!!

Tekst og foto: Trond Gausemel

Sesongen oppsummert
Sandviken gikk høyt ut i år også at de ville ta gull i årets sesong, men så kom utfordringene på løpende bånd. Etter fin start med Patrick Hansson så det ut som at de skulle lykkes. Alle spillerne var på beina og ga oss skikkelig fin underholdning på banen. Etter hvert kom skadene hos sentrale spillere på og resultatene gikk ikke Sandvikens vei. Det ble til problemer også i styret når resultatene uteble, og Hansson måtte til slutt forlate klubben.

Thomas Lyngbø kom inn og han fikk laget på rett kjøl igjen.Til slutt kom en gammel kjenning inn døren til Sandviken garderoben nemlig, Alexander Straus. Han skal lede laget fremover de neste fire årene.

Foto: Trond Gausemel

Tett kampprogram og nystartet bedrift
Årets sesong har vært tøff for lagene med tett kampprogram og lite pauser i mellom oppgjørene. Det kjennes i bein og lår noe som etterhvert Sandviken også fikk merke. Først måtte Kennya Cordner hive inn håndkle, så forsvant Maria Brochmann, før Ingrid Stenevik måtte gi seg på slutten av sesongen. Da blir det tøft når så mange av de sentrale spillerne forsvinner ut. De hele endte med 4.plass i serien, åtte poeng bak Vålerenga som tok gullet. Laget røk i tillegg ut av NM borte mot Lillestrøm i semifinalen.

Den 8.desember skrev BA at kapteinen Ingrid Marie Spord hadde skrevet under en ny 1 års kontrakt med Sandviken. I intervjuet forteller hun at hun vil ta gull med Sandviken.

I tillegg har Spord i år startet selskapet Grønn Mat AS og blitt matgründer. De produserer sunne, nydelige og bærekraftige matprodukter av grønnsaker/frukt. Det er mat som ellers ville blitt matsvinn. Dette gjør de gjennom merkevaren MER ENN. Så hun har ikke fritidsproblemer når hun ikke er med Sandviken vil en tro.

Foto: Trond Gausemel

Spord sine tanker om sesongen og fremtiden
Redaksjonen tok seg en prat med Spord om sesongen som nettopp er avsluttet. Vi lurte først på hva hun tenker om fjerdeplassen i serien, åtte poeng bak serievinneren. Spord mener Sandviken har vært nærmere toppen en noen gang. Innbyrdes oppgjør blant årets topp 4 i Toppserien har Sandviken tatt flest poeng, og laget har tapt for mange poeng mot antatt svakeste motstanderne i år. På spørsmål om det har vært vanskelig å erstatte spillere som ha vært ute med skade i år legger hun ikke skjul og at det har vært utfordrende dette året.

Men hun legger til at de vant mot Avaldsnes i siste runde og da var det mange av de unge og bredden som benyttet sjansen til å vise seg fram, så hun ser lyst på fremtiden. Spord sier videre at relasjoner i laget må bygges over tid og gjerne flere år.

Jeg lurer på om hvordan det var når mye skjedde rundt laget med nye trenere, skader osv.
– Som kaptein må en ta et ekstra ansvar, spesielt i motgang, forteller Spord.

På spørsmålet hvordan hun løser den oppgaven svarer hun at det er å rett og slett ikke la seg påvirke av det som skjer utenom feltet, og fortsette og jobbe mot målene. Da vil en overtid lykkes. Ingrid tenker at hun har vært heldig å få lov å gjøre det hun liker i denne koronatiden, nemlig spille fotball, snakke med folk og har fått jobbe med gründerbedriften også ved siden av fotballen. Hun legger til slutt til at en som fotball spiller på toppnivå inneholder som oftest hverdagen skole/jobb og fotball

Foto: Trond Gausemel

Alltid 100%
I år røk Sandviken ut i cupfinalen og Spord sier selvsagt at hun gjerne skulle vært der, men sier at det var små marginer som ikke gjorde at de ikke klarte det i år. Ingrid Marie Spord er en person som liker å ha ting å gjøre og vil at ting skjer rundt seg hele tiden.  Etter å ha gjort en avtale med Sandviken har hun klart å få til slik at hun kan jobbe med matgründer og toppfotball.

Spord er en person som vil gi 100 % når hun gjør noe. Hun er alltid målrettet i det hun gjør. Hun sier hun er ute etter å være strukturert, ha en plan på det hun gjør og selvsagt evaluere det som har skjedd.

Til slutt ønsket jeg å høre hva kapteinen Ingrid Marie Spord som skal til for å komme på toppen av Toppserien og kanskje ta NM gull. For å nå disse målene må de bygge relasjoner og samholdet i laget og klubben. I tillegg så har den nye treneren Alexander Straus sin filosofi som han vil bruke på laget for å nå toppen og deres mål. Ingrid mener også at laget må prøve å ha ballen mer i laget og være mer ballsittende.

Selvsagt var det ikke gunstig med mye skader på slutten, men igjen så viste de unge i siste kamp at de også kan når de vinner mot Avaldsnes i siste runde. Spord ser også frem til et tett samarbeide med Straus og vil gjøre alt for at de i 2021 skal klare gullet i serien og NM.

Foto: Trond Gausenel