Hordalandsfotball

Intervju med Ingvild Villa

  • Odd Løvset

Klar til å styre skuten også denne sesongen

Tekst og foto: Trond Gausemel

Redaksjonen tok en prat med Ingvild Villa mens laget hennes gjorde seg klar for trening denne kvelden. Ingvild er bodøværing og har en storesøster. Da hun tok turen sørover, så startet Villa som keeper i Sandviken, før hun gikk til Åsane.

Nå som 24-åring skal hun igjen være kaptein for damelaget til oransjekledde i Åsane. I Sandviken var jeg lenge blant de unge, men da jeg kom til Åsane ble jeg plutselig en av de eldste. Ingvild sier hun alltid har fotball og nordpå startet hun å spille fotball som 7-åring i klubben Grand Bodø.  Da hun kom til Bergen, hvor hun tar en master i meteorologi (været/atmosfærens fysikk), så kanskje vi en dag ser Villa på TV som værmelder.


Trives som leder
Når hun kom i til Åsane fikk hun en lederrolle og trives godt med det. Hun ble tidlig spurt om å være kaptein på laget, noe hun svarte ja til. Ingvild synes det vart spesiell sesong i fjor med koronatiden, men føler seg privilegert til å få lov til å spille.

Det ble en positiv sesong for laget og Ingvild i fjor hvor klubben oppnådde gode resultater på banen. Samtidig påpeker hun på at de i enkelte kamper var langt under pari, noe de må ta lærdom av til årets kamper for å prøve å prestere mer stabilt med et høyere bunnivå. Hun ønsker at de skal videreutvikle spillestilen de begynte med i fjor sammen med denne unge spillegruppen som finnes i klubben.

Fikk testet seg i Toppserien

Ingvild fikk også mulighet på høyere nivå i Arna-Bjørnar på tampen av sesongen. Hun fikk likevel ikke spilletid, så da var det mer interessant å gå tilbake til Åsane. Hos klubben fra Myrdal er spillerne unge sultne på vise seg frem. De vil opp og frem og dette vil Villa være med på å sørge for at de klarer. Hun understreker likevel at det gøy å få kjenne på Toppserienivået og ikke minst lærerikt.

Når jeg spør om hva hun tenker om koronatiden svarer hun at det er en rart og uvant. Hun er vant til å vite hva hun skal gjøre hver dag med studiet og fotballen, men nå må hun ta en dag av gangen. Det hele er mye mer uforutsigbart i disse koronatidene.

Mer tungvint
Det er mer tungvint å trene på egenhånd enn å trene sammen med lagvenninnene, men hun legger til at vi alle må være med på dugnaden for å få ned smitten. Likevel legger ikke skjul på at klubben og spillerne er glade for å få trene og spille.

Villa har stor respekt for de lagene og spillerne som nå har vært uten ordinært spill og trening i 11 måneder. Hun sier at dette kan gi store konsekvenser for fremtiden. Konsekvensene folk frykter er at de ikke får spillere opp fra breddeidretten og at forforfallet blir stort. Derfor synes hun det dumt at det ikke er noen regionale forskjeller i landet. Dette slik at de kan lette opp når smitten er lav lokalt.

Fritid
På fritiden liker Villa å være med venner og kollegaer. Da går de gjerne tur i fjellet når anledningen byr seg. Når jeg spør hun om hva fremtiden vil bringe, sier svarer hun at hun er spent på den. Når det gjelder klubben, så sier hun at laget ikke har satt seg noen bestemte mål enda, men hun håper klubben vil være med å kjempe i toppen i år også. Hun sier at det skjer mye spennende på kvinnesiden og jobbes godt, og at det blir spennende å følge nysatsingen Fløya/ Tromsø. Også spennende med Amazon Grimstad og Hønefoss som begge har fått nye trenere og vil fortsette å satse.

Hun ønsker likevel ikke å endre så mye på det de har gjort, men vil utvikle laget med god kontinuitet på spillersiden og støtteapparatet. Noen nye spillere i ulike posisjoner for å bli enda bedre er også et ønske. Villa skryter av samholdet i gruppa som har blitt meget bra nå. Det gir laget en ekstra dimensjon. Når vi spiller, så vil vi ha ballen mye laget og være det styrende laget på banen.

Ny arena
Fremtiden for klubben ser lys ut med ny bane og nytt anlegg på vei. Dermed blir de oransjekledde spennende å følge med på fremover i årene som kommer.

Dette intervjuet ble gjort onsdag 17.februar.