Hordalandsfotball

Dommerne er i full aksjon

  • Odd Løvset
Foto: Trond Gausemel

Det siste året har vært et merkelig år for oss alle. Vi har alle ventet på at trening og kamper er en del av hverdagen vår igjen. Vi tok en prat med Petter Toppe for å høre hvordan det stod til med dommerne som årlig leder flere tusenvis av kamper bare i vår region.

Han forteller at dommerne er i full gang med å gjøre seg klar til sesongen. Selv om det ikke er veldig mye aktivitet i seniorfotballen, så kjører kretsen på med fysiske tester for kamplederne frem mot seriestart. I tillegg har de fortløpende teoriprøver, slik at dommerne kan holde seg oppdatert.

Foto: Trond Gausemel

Bilde: Petter Toppe hos NFF Hordaland

Nye klasser med trio
Toppe forteller at de jobber med å sette de lokale dommerne i sving å fort den aldersbestemte fotballen kommer i gang. Oppsettet kom tidligere i dag for de delene det lot seg gjennomføre. Nytt i dette oppsettet er at det er fire nye klasser som alle kommer til å ha full trio i kampene. De klassene er G19 2.divisjon, J19 1.divivisjon, G16 1.divivisjon og J17 1.divivisjon.

Foto: Trond Gausemel

Digitale møteplasser
Gjennom hele mai vil fotballkretsen jobbe med digitale møteplasser for dommerne på alle nivåer, fortsetter Toppe. Alle dommerne i kretsen blir  inviterte til å delta på teorikveld sammen med sin oppfølgingsansvarlig. Petter Toppe har en klar oppfordring til alle å melde seg på det. I tillegg jobber administrasjonen også aktivt med å informere dommerne i Hordaland om den kommende aktiviteten fremover.

Dommerne er klare til seriestart
Mye er altså på gang i kretskontorene på Brann Stadion med tanke på dommerne og Toppe lover fotballfamilien at dommerne skal være klare den dagen serien sparkes i gang.

Foto: Trond Gausemel