Hordalandsfotball

Nye Nest-Sotra FK

  • Odd Løvset
Foto: Arve Kausland

29.august 2021 hadde nye Nest-Sotra FK seriestart på Skålevik i 7 Div mot Mathopen 2

 Tekst: Arve Kausland

Det var en fin ramme rundt kampen med strålende sol og god stemning for de 136 tilskuerne som hadde tatt turen for å få med seg oppgjøret. Mange gamle Nest Sotra entusiaster var å se.

Det ble en litt rotete innledning på kampen, med litt høgt tempo og lite presisjon i pasninger. Etter 22 min fikk Mathopen muligheten fra ca 16 mtr og plutselig ledet bortelaget 1-0.

Dette var ikke heilt etter regien til trener Jonny Hellesø vil jeg tro, men det ble rettet opp bare minutter etterpå da Nest Sotras nye målfarlige spiss Ian Bull mottok ballen på 25 mtr, dro seg forbi en motspiller og skuddet fra 16 meter var utagbart for keeper. Etter utligningen kjørte Nest kampen og kunne hatt både to og tre mål til før dommer Raymond Nesse blåste for pause.

Andre omgangen var bare vel 1 minutt gammel da Isak Solsvik klemte til og ballen suste forbi keeper og i mål, 2-1. I det 56 minutt blei et fint angrep av Nest Sotra avsluttet av Eirik Landro kontant i mål og ledelsen blei trygget til 3-1. Nå var det bare 1 lag på banen som det heter så fint, Nest spilte fin og presis angrepsfotball, det var bare avslutningene som ikke gikk i mål. I det 72 og 73 minut fant Isak H Solsvik ut at det var på tide med nye Nest mål og plutselig var stillingen 5-1, Mathopen pyntet på resultatet til 5-2 i det 84 minutt før en hjemvendt Maxemilian Eide avsluttet scoringsballet til 6-2. Det må også nevnes at alle 7 reservene til Nest Sotra kom innpå.

En fantastisk start på sesongen for dette spennende nystartet laget fra Skålevik, som har mer ein et lokalt etternavn, og det er jo kjekkt for en som er glad i fotball og er fra vestsiden av Sotra. Neste kamp for laget til Jonny Hellesø og Tommy Eide er på lørdag 4. Sept borte mot Vadmyra klokken 1500, neste hjemmekamp er 12. Sept klokken 1800 mot Lyngbø.